Uit de hoogte - Reisverslag uit Mdumbi, Zuid-Afrika van Ron en Claudia - WaarBenJij.nu Uit de hoogte - Reisverslag uit Mdumbi, Zuid-Afrika van Ron en Claudia - WaarBenJij.nu

Uit de hoogte

Door: Ron en Claud

Blijf op de hoogte en volg Ron en Claudia

24 Oktober 2016 | Zuid-Afrika, Mdumbi

Na het opstaan worden we weer in de watten gelegd door de dame des huizes. Ze heeft spiegeleieren, roerei en uitgebakken spek voor ons gemaakt, ook werden we getrakteerd op knapperig geroosterd brood en verse koffie en thee. Jullie begrijpen wel dat we ons hier prima op ons gemak voelen.

Helaas was dit voor ons de laatste nacht, het is tijd om verder te gaan. We laden de auto vol en stellen de navigatie in, aan Claud de eer het eerste stuk te sturen van de 380km die we vandaag moeten afleggen. We rijden richting het zuiden de bergen uit op weg naar de kust, nog even genieten van de prachtige Drakenbergen nu het nog kan. De weg is prima en we kunnen met een lekkere snelheid doorrijden.

We hebben een rondavel geboekt aan de kust ergens waar er niet zoveel is, dit werd ook nogmaals bevestigd per mail na onze boeking dat we rekening moesten houden dat er niet veel zou zijn. We plannen dus nog even een tussenstop in bij een van Claud haar favoriete winkels, ofwel een supermarkt. We vinden een SuperSpar in Mthatha, de laatste grote plaats die we tegen zouden komen. We snuffelen lekker rond en slaan wat boodschappen in voor vanavond en morgenochtend.

Van Mthatha rijden we naar Mdumbi river, een plaatje aan de kust, hier hebben we een knus onderkomen geboekt bij Swell eco lodge, en zoals verwacht is hier niet veel maar het is hier o zo schattig. Onze rondavel is minimalistisch maar leuk ingericht, en we hebben de beschikking over een gemeenschappelijke keuken gezien er geen restaurant is. Er zijn geen andere gasten dus we kunnen lekker te keer gaan zonder anderen tot last te zijn. Met de verse ingrediënten knutselt Claud een heerlijke pasta in elkaar en zoekt Ron in de tussentijd e.e.a. uit voor de volgende bestemming.

Na een heerlijke maaltijd laten we de keuken weer netjes achter, relaxen we nog een beetje en genieten we van een Castle Lager die we nog bij ons hadden.

Ron & Claudia

• 24 Oktober 2016 - 18:49

Marian En Nico:

Hoi Ron en Claudia,

Wat hebben jullie een leuk onderkomen voor vannacht.
    Dat is weer eens wat anders dan een hotel met zwembad.
    Ziet er erg schattig uit,wat jullie al zeiden.

Liefs Ma en Nico