Museumdag in Hanoi
Door: ronclaud
Blijf op de hoogte en volg Ron en Claudia
22 September 2013 | Vietnam, Hanoi
Te voet zijn we naar Hoan Kiem Lake gegaan en daar de Ngoc Son Temple bezocht, het was er erg druk maar ons inziens niet heel bijzonder maarja voor het geld hoef je het niet te laten en je bent altijd een ervaring rijker. Het meer was populairder dan de tempel, om de 5 meter stond er wel een bruidspaar foto’s te maken, het lijkt erop dat ze hier alleen op zondag mogen trouwen en massaal het Hoan Kiem Lake kiezen voor de fotoshoot, zonder te overdrijven of geteld te hebben gokken we wel zo’n 30 bruidspaartjes gezien te hebben. Leuk om te zien waren de verschillen, zo kwamen we de voor ons bekende bruidsjurken met sleep en al tegen maar ook de stijlvolle Vietnamese. Ondanks alle prikkelen moeten jullie toch nog even wachten, Ron is niet door zijn knieën gezakt.
In het Hoan Kiem District ligt het Hoa Lo Prison Museum, een oude gevangenis waar zich een grote geschiedenis heeft afgespeeld, hier werden door de Franse politieke gevangenen gemarteld en gedood en later tijdens de Vietnam oorlog werden hier de Amerikaanse piloten gevangen gezet. De gevangenis is oorspronkelijk gebouwd voor 450 man/vrouw maar er zaten er uiteindelijk tot wel 2000 opgesloten. De opsluiting liet veel te wensen over, zo werd je niet alleen opgesloten maar ook nog vastgeketend met je voeten aan je bed zodat je alleen op je rug kon liggen…. dagen lang. Al met al een goed bewustwordings momentje…
Na het Hoa Lo hebben we de taxi gepakt, op naar het Ho Chi Minh museum en Mausoleum, waar een tentoonstelling is over Ho Chi Minh en de weg die is bewandeld om het huidige Vietnam te stichten. Met name de franse tijd en de Vietnam oorlog wordt in beeld gebracht, iets wat het land heeft getekend en je overal in terug ziet.
Op de route naar ons hotel hebben we ook nog het Army Museum mee gepakt, deze moesten we natuurlijk wel meenemen gezien de geschiedenis van Vietnam en om een beetje te begrijpen hoe het land gevormd is tot het heden. In het museum staan voornamelijk trofeeën uit de Vietnam oorlog, en was het voornamelijk propaganda, niet heel leerzaam maar wel interessant om te zien.
Na de museums en de eerste meters op onze slippers door de stad hebben we de wijk van ons hotel opgezocht, hier een heerlijk drankje gedaan en de was opgehaald. Na de eerste zweet uurtjes in Hong Kong kon het geen kwaad onze kleding te laten wassen, met 33 graden waren we goed doorweekt en vonden het allerminst fris om de kleding een week of wat mee te nemen in onze backpacks, gelukkig hebben ze goede laundry services ! in het hotel kregen we nog een goede tip voor het eten… New Day restaurant dus we besloten hier een kijkje te nemen, het zag er vol uit maar creatief zijn ze hier wel dus we werden zo naar de 3e verdieping geloodst. Het lijkt een oud huis en alle kamers zijn in gebruik voor gasten, overal zaten mensen, in elk kamertje, in elk hoekje. Een geweldige belevenis en gezien wij helemaal bovenin zaten ook gelijk een rondleiding gehad door het “restaurant” we hebben er heerlijk gegeten. Tijdens het eten de plannen doorgenomen voor de aankomende dagen. Er is een storm op komst voor het noorden, een storm in een glas water kunnen we wel aan maar de weerbeelden laten helaas anders zien. We hadden Sapa en Halong Bay in gedachten maar dat moeten we even omgooien want we beginnen net te wennen aan de warmte.
Morgen doen we eerst een dagtrip en daarna vluchten we naar het zuiden.
Groetjes
Ron & Claud
22 September 2013 - 18:52
Ary En Ella:
Lieve Kids
Zo te lezen weer een hoop gezien. Jammer dat Ron niet op zn knieen is gegaan maar wie weet komt dat nog wel eens een keer. Voor de volgende dagen veel plezier en liefs van ons;
Pa en Ma Luijendijk xx -
22 September 2013 - 20:56
Martijn:
Museums klinken heftig maar wel interessant, en gelukkig zijn jullie flexibel in je dag indeling en bestemming gezien de weersverwachting.
Have fun -
22 September 2013 - 22:16
Ilse:
Jemig, wat een hoop tegenstrijdige dingen op een dag zeg!
Ik hoop dat het slechte weer jullie een beetje bespaard blijft, gelukkig kunnen jullie de plannen gewoon lekker omgooien ;)
Veel plezier!
Liefs van ons -
22 September 2013 - 23:29
Hellen:
Hai lieve Claudia en Ron heel veel plezier samen voorzichtig leuk om jullie te volgen xxx