Wekker voor niets - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Ron en Claudia - WaarBenJij.nu Wekker voor niets - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Ron en Claudia - WaarBenJij.nu

Wekker voor niets

Door: Ron & Claudia

Blijf op de hoogte en volg Ron en Claudia

28 December 2009 | Maleisië, Kuala Lumpur

Vandaag de wekker vroeg gezet, we hebben het plan vandaag naar de “skybridge” van de Petronastowers te gaan. In Lonely Planet wordt geadviseerd om vroeg erheen te gaan omdat er elke dag maar 1400 tickets beschikbaar zijn. Dus wij om 7 uur de wekker die vooral voor mij nut had want Claud had rot geslapen en was toch al wakker (ik had tenslotte nog een nacht in te halen). Vroeg naar KLCC gewandeld en daar opzoek naar de ingang, die hadden ze aardig verstopt namelijk in de kelder ?!?! CLOSED ON EVERY MONDAY wat volgens mij betekend dat ik dus voor J*N L*L vroeg me nest uit gekomen ben, we baalden dus flink en hebben troost gezocht bij de Starbucks.

Bij Starbucks een directie overleg gehad en besloten uit te zoeken om oud & nieuw te vieren aan het strand. Starbucks heeft overal WIFI dus we zijn aan het surfen geslagen en tevens een bezoekje gebracht aan MF zodat ze ons niet te erg zouden missen. Er is genoeg keuze, zo kunnen we naar de west- of oostkust of naar een van de eilanden. Gezien de weersverwachting is de keuze gevallen op Langkawi dus vanmiddag de tickets maar boeken.

Tja geen “skybridge” voor ons en we zijn zo fris als een hoentje na de koffie dus dan maar de Batu Caves. Dit is een door de natuur uitgeholde groot die ontdekt is door een Amerikaan maar ingepikt is door de lokale bevolking de hem gebruiken als tempel. Mijns inziens een wat domme keuze want om naar de grot te komen moet je 272 treden beklimmen om er vervolgens achter te komen dat ze binnen in de grot nog eens 105 treden hebben. Jullie begrijpen het wel, vandaag een loempiaatje extra voor de chef.

Na de Batu caves voor een prikkie terug naar het hotel om daar de tickets voor Langkawi te boeken. Na wat pluizen blijkt Asia Airlines de goedkoopste vlucht te bieden (waarschijnlijk moet je zelf fladderen) maar helaas kunnen we niet online boeken omdat de vlucht binnen de 24uur zou plaatsvinden, we zijn dus aangewezen op een Asia Airline service desk. Gelukkig bevond zich alle informatie op de website en bleek de dichtstbijzijnde op KL Sentral te zijn welke een directe verbinding heeft met de voor ons intussen bekende KL Monorail.

Op KL Sentral aangekomen wij direct naar de service desk van Asia Airlines, nummertje getrokken en ja hoor…… u heeft nog 104 wachtende voor u… dan nog maar een Starbucks…. Na 1,5 uur waren we aan de beurt en konden we de tickets boeken… we vertrekken om 10:35 lokale tijd van KUL naar LGK. De vlucht duurt +/- 1 uur (afhankelijk van eigen bijdragen met fladderen gok ik) en dan wordt het weer even spannend, we hebben verder geen verblijf plaats maar er zijn genoeg slaapplaatsen te vinden.
Om dit alles te vieren zijn we dit keer luxe uit eten geweest… in plaats van de grote bazaars zijn we nu een heus restaurantje ingedoken. Het was even schrikken van de rekening maar het was het waard, we waren precies € 5,87 euro kwijt all-in. Na de vakantie maar hard sparen om die klappen boven te komen, de prijzen zijn niet eens zo duur maar we lopen en ondernemen zoveel dat je ook de hele dag blijft eten, en alles is ook even lekker natuurlijk. Moeders laat de weegschaal maar achterwegen bij thuiskomst… Op de terugweg naar het hotel werden we getrakteerd op niet 1 maar wel 2 Ducati’s !!!! een Monster 696 en een 900… Claud begon gelijk te springen en ik zocht de eigenaar op voor een foto, dat wordt hier erg op prijs gesteld… als je zomaar foto’s maakt kan je commentaar krijgen namelijk.

Tot zover de geschiedenis, we rusten nu beetje uit en bijkomen van de warmte. Claud op bed met der puzzel (ze kan dat kreng niet loslaten c.q. uit der gedachten laten, she’s addicted !!! ) dus ik ben de pisang om de blog te verzorgen vandaag.

Vanavond voor de laatste keer naar de KLCC om daar foto’s te maken van de fonteinen, schijnt erg mooi te zijn maar telkens waren ze die dingen aan het schoonmaken of waren we na 22:00 uur en dan gaat het spektakel uit. We sluiten vanavond af met een vroege bedtijd want morgen moeten we wederom vroeg op voor onze vlucht.

Tot blogs

Mooie foto Claud! Slaap lekker :P

• 28 December 2009 - 11:21

Samantha:

Heee,

Zo, jullie hebben weer een avontuur beleefd zeg.
    Wordt het nog steeds oud en nieuw in zwembroek en bikini vieren of zijn jullie plannen al gewijzigd ;)

liefs Samantha

• 28 December 2009 - 16:17

De Klemmies:

Ha zus en zwager,

Leuk om te lezen hoe het jullie vergaat in Maleisie. Ron kan erg leuk schrijven, moet je iets mee doen ;-).

Veel plezier met O&N in Langkawi. Zullen aan jullie denken hier in mssl, haha.

Veel plezier nog en tot blogs.....

XXXx van ons allemaal!!!

• 28 December 2009 - 16:22

Tijn:

Claud staat er mooi op :D
    Wel mooie tempel, was uiteindelijk wel al die treden waard denk ;)

• 28 December 2009 - 17:23

Pa Ma Luij:

jammer dat het niet door ging maar toch nog wat mooi's gezien ja ik bedoel ook de ducatie's heb je het gezien claud je kan je spiegels aan hun verkopen want die hebben ze niet goed opgelet hee nog veel plezier in LGK gr van ons