Dagje bussen - Reisverslag uit Probolinggo, Indonesië van Ron en Claudia - WaarBenJij.nu Dagje bussen - Reisverslag uit Probolinggo, Indonesië van Ron en Claudia - WaarBenJij.nu

Dagje bussen

Blijf op de hoogte en volg Ron en Claudia

27 September 2012 | Indonesië, Probolinggo

Zo vandaag weer eens een reisdag op de agenda, we vertrekken om half 8 s’morgens vanuit Yogyakarta om naar de Bromo vulkaan te gaan, een rit van zo’n 11 uur! Dit keer een grotere bus dan de vorige keren, maar ook deze wordt helemaal vol gegooid, dit keer bij ons een ander Nederlands stel en 7 Duitsers… Na zo’n 1,5 uur rijden hebben we de eerste stop al te pakken, niet om wat te drinken of te plassen nee de airco doet het al niet meer, dat beloofd een lekker ritje te worden. De chauffeur stopt bij een kleine garage en laat de airco weer bijvullen binnen 15 min zijn we weer onderweg met een stuk koelere auto. Onderweg weer veel rijstvelden en wat we denken teakbomen plantages. Tussendoor nog even geluncht met een mie goreng en dan hup weer verder zitten op de houten billetjes.

In Probalinggo stoppen we om te wisselen van bus, we worden in een oude maar beresterke Mitsubishi naar boven gebracht, Ron heeft er nog snel een Iphone app bij gepakt om te meten hoe stijl de weg omhoog gaat en we kwamen op 35 graden aan. Bij het uitstappen merken we al snel een flinke temperatuursverschil met beneden, er werd ons verteld dat het hier boven nu 10 graden is best koud nu we zo rond de 30 gewent zijn. Snel ingecheckt in het hotel nog even snel een hapje eten en dan vroeg onder de wol we worden tenslotte om 3:15 al gewekt!

Ron & Claud