1000pk achtbaan
Blijf op de hoogte en volg Ron en Claudia
08 Oktober 2012 | Indonesië, Kuta
Na een ochtend douche zijn we begonnen met de kakkerlak jacht, we hebben toevallig een kakkerlak in onze openlucht douche gehad en gezien de angst van Claud (die intussen alle ins en outs weet van kakkerlakken en hun voortplantingsdrift middels de zoekfunctie in Google) was het dus tijd om alles binnenste buiten te keren. Alle tassen overhoop gehaald en gelijk de gelegenheid alle kleding weer even netjes te vouwen. Alles was niet voor niets geweest want we hadden dus een verstekeling in een van de kleine rugtassen…. Helaas voor hem had hij geen Nederlandse visum dus hebben we hem niet meegenomen.
Netjes op tijd hebben we ons aangemeld bij de boot voor de overtocht. Nadat we al even zaten te wachten kregen we slecht bericht. De boot die onderweg was naar Gili T had pech en is net na de afvaart uit Padangbai gestrand en moest worden teruggesleept, daar zouden de passagiers worden overgezet op een andere boot die vervolgens ons zou ophalen, het zou maar een uurtje extra kosten. We hadden natuurlijk geen andere keus en werden netjes voorzien van een koud watertje en een koekje. Het bleek jammer genoeg een Indonesisch uurtje te zijn maar na 2,5 uur kwam ons bootje aan, opschepen en gaan!
Het water bij de eilanden was relatief rustig maar op open zee….. een achtbaan van jewelste! We hadden golven van wel 2 meter en hoger en de boot (en onze kontjes en ruggentjes) kregen flinke klappen te voorduren. We zaten redelijk voorin het schip waar je het minst last hebt van het gezamenlijke gebrul van de 4 outboards maar bij een zee als deze krijg je wel de lekkerste klappen. Gelukkig hadden we een goede stuurman en na 1,5 uur meerden we aan in Padangbai waar we de busjes klaar stonden om de route te vervolgen.
De busreis ging voorspoedig en hadden niet al te veel file. Kuta is onze bestemming en daar werden we afgezet op de “main strip” Kuta is een surfers walhalla en dat zie je meteen, overal surfshops, cafe’s en laidback type’s. We hadden onze zinnen gezet op Gemini star hotel en na een wandeling van zo’n 15min hadden we hem gevonden. Eventjes onderhandelen en we zitten voor 2 nachtjes prima, niet het beste hotel maar we hadden geen energie meer om verder te zoeken (we hadden immers alleen ontbeten en wat koekjes op en het was intussen al 18:00u en dus al donker).
Na een opfrisbeurt een restaurantje opgezocht waar we weer op kracht konden komen. Nu was het tijd de strip te verkennen en gelukkig, ze hebben hier ook een Starbucks om ons te verkoelen met een Frappuccino. Helaas geen WIFI in ons hotel dus wellicht even onze laatste blog tot we weer in Singapore zijn…..
Grtz from Surfcity
Ron & Claud
08 Oktober 2012 - 18:44
8-10 1840uur Hans En Corrie.:
Wat spannend weer vooral kakkerlakken die kunnen zich snel vermenigvuldigen.Goed dat je alles na gekeken heb.
En gelukkig heelhuids de boottocht overwonnen.
Wij gaan zo eten geen nasi maar andijvie en een karbonade.Welterusten -
08 Oktober 2012 - 20:37
Ella En Arij:
Ha Lieve Kids
Wat een avontuur weer. Goed dat jullie je tassen hebben nagekekenwant een kakkerlak plant zich supersnel voort. Bedankt voor de vluchtgegevensHeel veel dikke knuffels van ons Pa en ma